Boldog névnapot kívánunk.

Mai Névnap – Tudd meg minden nap, hogy ki ünnepli.

Igen sokan szentelnek nagy figyelmet annak, hogy ma éppen milyen névnap van.

Egyes emberek képesek fejben tartani számtalan névnapot is. Értelemszerűen, a legtöbb ember sajnos nincsen tisztában azzal, hogy ma éppen kinek a neve napját ünnepeljük. A mai napon szánjuk időt arra, hogy köszöntsük fel ismerőseinket. Itt minden nap megtudhatjuk a mai névnapot.

Érdemes nem elszalasztani ezeket a lehetőségeket, hiszen nagyon sokan zokon veszik azt, ha elfelejtkezünk arról, hogy éppen névnapot ünnepelnek. Van, aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy egy évben többször is névnapja van, de ezzel ellentétben vannak olyanok, akik évente csupán egy alkalomkor ünnepelhetik ezt a bizonyos napot. Udvarias dolog az, ha a családtagjaink, illetve a közeli barátaink neve napját számon tartjuk, és maga a felköszöntésre is sort kerítünk. Már a középkorban is időt szántak arra, hogy felköszöntötték azokat a személyeket, akik névnapot ünnepeltek, tehát mi is cselekedjünk hasonlóan.

Nem kötelező élni ezzel a lehetőséggel, mindenki úgy járjon el, ahogy éppen kedve tartja. Bizonyos emberek soha nem is ünnepelnek névnapot, de másokat sem köszöntenek fel. Névnapok esetében nem szokás hatalmas és drága ajándékokat vásárolni, hiszen ez a bizonyos nap még mindig nem ér fel egy születésnappal. A legtöbb esetben csupán apróságokat, vagy virágot vásárolunk névnapi ajándékként. Persze mindenkinek szíve joga, hogy éppen mennyi összeget szán egy ajándékra, de a hangsúly semmiképpen sem ezen van. A legfontosabb az, hogy igen is időt kerítettünk arra, hogy egy adott személynek kedveskedjünk, illetve hogy szebbé tegyük a napját.

A honlapunkon ezen felül rengeteg érdekes információt tudhatsz meg, hogy mely országokban mikor és hogyan alakultak ki a névnapi szokások, illetve, hogy ünneplik-e még. Sőt vannak országok, ahol teljesen „új” ez hiszen nem ünneplik és nem alakultak ki ezen szokások. Ha felkeltette érdeklődésed.

Tudd minden nap, hogy kinek van a névnapja és így fel tudod köszönteni ismerőseidet. A honlapunk segítségével mindennap naprakész tudsz lenni. Ezen felül rengeteg érdekességet tudsz olvasni a névnapi szokások kialakulásáról, történetéről és ünnepléséről. Látogasd meg honlapunkat és tudj többet mindenkinél a névnapokról.

Boldog névnapot kívánunk.
Boldog névnapot kívánunk.

Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: